SPECIALISTI IT AI SPORTULUI, IN ROMANIA

La inițiativa conducerii federației noastre, specialiști ai organizației mondiale de profil World Taekwondo și terți specialisti, participă alături de funcționarii federației la derularea unui program de specializare. Din partea WT activitatea este coordonata de catre Justin Tenbeth, reprezentand platforma digitala GMS și Sujay Karve reprezentând platforma digitala SimplyComplete, din partea Federatiei Române de Taekwondo WT au participat la această activitate Vlad Racolta, referent IT, Ivanov Serena și secretariat Ovezea Anca, Secretar General Grigorescu Gheorghe, alte persoane interesate.

In toate cele trei zile de lucru, programul a fost unul prelungit. De menționat faptul că în baza expertizei federației noastre, președintele Constantin APOSTOL, este pionierul ideii si alături de alți specialisti, realizatorul primei baze de date și construcției unui portal tip RANKING în cadrul disciplinei sportive TAEKWONDO WT (WTF).

Utilitatea în aria inregistrari in competitii, omologarii rezultatelor, realizarea unui clasament individual si pe echipe in Taekwondo WT (WTF), din planul nostru national, a motivat federația mondială de a trece la realizarea unui astfel de proiect la scara globală. Acest aspect de notorietate, a facut ca interesul invitaților noștri față de cunoștințele noastre să fie pe alocuri măgulitor. Cu aceasta ocazie, au fost evidențiate aspecte specifice de noutate (tehnico-metodologică), cât si chestiuni de ordin accesoriu apărute în urma evoluției pozitive a disciplinei noastre sportive olimpice. Specialiștii prezenți au lucrat impreună cu funcționarii federației și în campul practic, situație ce va asigura eficientizarea unor timpi de realizare a inscrierilor în competiții cât și a evidenței și sintezei de tip Ranking. Totodata personalul federației a luat contact în premiera cu noile aplicatii dezvoltate în acord cu propriile propuneri, aceste noi utilității urmând a le folosi în consecință.

Cooperarea dintre specialisti si personalul federatiei a fost foarte apreciata de ambele parti, cu atat mai mult, cu cat acestia au facut aprecieri deschise privind faptul ca toti cei implicati folosesc cursiv limba engleza si cunosc proceduri de lucru avansate privind aplicatiile digitale consacrate, cât și a celor utilizate generic. Federația noastra prin echipa de tehnicieni, pionieri ai acestei forme de baza de date si operare cu sisteme si funcțiuni aplicativ administrativ-sportive, a propus elemente de noutate si rezolvare a unor erori de tip ( bug-uri), ce au fost preluate si vor fi folosite la îmbunătățirea serviciilor celor două platforme digitale, de care depinde întreaga activitate de Taekwondo WT în plan mondial. Cei doi specialiști se vor întâlni in zilele viitoare cu membrii ai conducerii MTS si COSR, în vederea inițierii unor discuții privind implementarea acestui model de sistem digitalizat administrativ-sportiv la nivel național.